loading...

Välkommen till Garissa

Monica och Carl-Axel Ekmans Insamlingsstiftelse hjälper utsatta flickor i östra Kenya till ett bättre liv. På vårt flickhem får de en trygg fristad. I våra skolor får de utbildning så att de kan skapa sig en framtid där de styr över sina egna liv. Och vår enträgna kamp för att förhindra könsstympning har räddat många flickor från detta grymma ingrepp.
Läs mer

Aktuellt

På FN-dagen, den 24:e oktober 2019 kl. 19.00, anordnar den ideella föreningen Musiker Utan Gränser en konsert i Eric Ericsonhallen, till förmån för utsatta flickor i Kenya.
Medverkar i konserten gör professionella, välrenommerade och skickliga artister och musiker. Bland de medverkande i konserten finns världsmusikgruppen Raa, folkfusionsduon 75 Öre, sångerskan Inger Dahlström-Lundin, den iranske konsertpianisten Faiez Minas, Stockholms Filmkör, den armeniske pianisten Karin Hellman-Geworkian, sångerskorna Maria Floom Bada och Anis Moin, samt sångarna Dag Metin Ardel och Daniel Engström. Louise Linder, representant och ledamot i styrelsen för Monica & Carl-Axel Ekmans Insamlingsstiftelse, kommer att med egna ord berätta om flickhemmet Garissa i Kenya och deras arbete med att ge flickor en tryggare tillvaro. Inte minst arbetet med att förhindra kvinnlig könsstympning. Förhoppningen är att även jämställdhetsminister Åsa Lindhagen kommer och berättar om Sveriges arbete för jämställdhet och mot diskriminering och segregation.
Överskottet från konserten går oavkortat till Monica och Carl-Axel Ekmans Insamlingsstiftelse och flickhemmet Garissa i Kenya. Stiftelsen hjälper utsatta flickor i östra Kenya till ett bättre liv. De får en fristad och utbildning, så att de kan skapa sig en framtid där de styr över sina egna liv. Stiftelsen kämpar också för att förhindra kvinnlig könsstympning och de har genom bidrag räddat många flickor från detta plågsamma ingrepp. Läs mer på hemsidan www.garissa.se.

Entré: 120 kr.

Musiker Utan Gränser (MUG) är en religiöst och politiskt obunden, ideell förening. Föreningen verkar för kulturellt samförstånd och helande av människor, både i Sverige och i konfliktdrabbade områden runt om i världen.

Konserten sker i samarbete med produktionsbolaget The Prod och studieförbundet NBV.

För mer information, vänligen kontakta Musiker Utan Gränser via mejl - musikerutangranser@hotmail.com.
Hemsida: www.musikerutangranser.se.
Facebook-sida: www.facebook.com/musikerutangranser.
Twitter: @musutagra

Läs hela inlägget »
2019-09-06
Ett stort tack till alla som skickar gåvor till stiftelsen via swish!
2019-07-09
Artikel om stiftelsen i IW-nytt

Könsstympning - ett brutalt ingrepp

Kvinnlig könsstympning är sedan 2011 enligt lag förbjuden i Kenya. Trots detta utsätts många flickor och unga kvinnor fortfarande för detta grymma ingrepp. Ett viktigt led i vårt arbete för att bekämpa könsstympningen är utbildning av de jordemödrar som ofta genomför den.

Nyhetsbrev

Svensk insamlingskontroll är en garanti för att dina gåvor går till en seriös insamlingsorganisation som regelbundet granskas och följer alla krav. 

Plusgiro 90 01 77-7 Bankgiro 900-1777