Nyhetsbrev juli 2023

Bosse Lindell 2023-07-12

Hej alla Garissavänner!

Sommaren är här och efter en bra vår har vi fått in de medel vi hittills behövt för vårt uppdrag i Garissa. Tack vare er, våra trogna givare, kan vi fortsätta att hjälpa våra föräldralösa flickor på Dr Ekman Girls Home i Garissa, med utbildning, ett tryggt boende och en ljusare framtid, utan könsstympningar.

Det har varit ett aktivt första halvår 2023 med ett stort antal föredrag om vårt arbete, jag har bland annat besökt Inner Wheel i ett tio-tal städer och berättat om verksamheten. Vi är mycket tacksamma för det stora stödet vi får från Inner Wheel och själv är jag tacksam för det fina mottagandet jag får vid mina besök hos de olika Inner Wheel klubbarna, ni är fantastiska. Är det någon förening eller organisation som vill att jag skall komma under hösten och berätta om vårt arbete är det bara att höra av sig, mailadress och telefonnummer finns längst ner i nyhetsbrevet.

Vi är också oerhört tacksamma för det arbete Fristadskolan, strax utanför Borås, gör varje år för att hjälpa våra flickor. Högstadiet på skolan har en Garissa-dag om året, då de utför ett dagsverk för att samla in pengar, man gör det genom att sälja hembakat, städa, tvätta bilar, ridning och mycket annat. Vi brukar inte nämna summor vi får in, men när det gäller Fristadskolan (Sveriges bästa skola) känns det som ett måste, de lyckades samla in drygt 66 000: - kronor under Garissa-dagen, nytt rekord! Tack till alla eleverna och till rektorerna Anna Wikman och Anna Hjort för ert fina arbete. Jag fick ta emot checken med pengarna i pausen på en fotbollsmatch på Borås Arena inför 11 000 åskådare, kul!

Våra flickor på flickhemmet mår bra och hälsar till alla med tacksamhet för stödet de får. För tillfället är det lite svalare i Garissa, ”bara” en bit över 30 grader och dessutom, kan ni tänka er, har det kommit lite välbehövligt regn efter flera månaders torka.

Vi hade bland annat med oss innebandyklubbor och bollar när vi var i Garissa i februari och det är tydligen fortfarande väldigt populärt bland flickorna att spela innebandy ute. För sist jag pratade med Abdullahi, chefen för flickhemmet, bad han oss snällt om att ta med nya klubbor och bollar nästa gång vi åker ner, för de ”gamla” börjar bli utslitna. Martti Valkonen fixar nog det, via sina kontakter med de som tidigare skänkt klubbor och bollar.

Ha en fortsatt fin sommar och vi behöver fortfarande allt stöd vi kan få och jag kan dessutom lova er att i stort sett varenda krona vi får in går direkt ner till våra föräldralösa flickor på flickhemmet.

Allt gott och bästa hälsningar,

Bosse

Bo Lindell, ordförande
Monica och Carl-Axel Ekmans Insamlingsstiftelse
Telnr +46 70 652 47 75
lindell.bosse@gmail.com