Nyheter

Hej då Kenya,

Det blev lite struligt med resan från Garissa, flyget mellan Garissa och Nairobi blev nämligen inställt i morse. Så det blev en del förändringar i våra resplaner. Nu blev det bil till Nairobi istället, på vägen dom varnat för att man inte skall köra utan eskort.
Nu har det tydligen lugnat ner sig utmed vägen så man får köra ensam men vara uppmärksam. Det gick bra och nu är vi på flygplatsen i Nairobi och väntar på att få gå ombord på flyget till Frankfurt som avgår 23.30 Kenyansk tid. 
Läs hela inlägget »
Etiketter: resedagbok

Hej kära Garissa vänner,

Sista dagen i Kenya, det känns lite vemodigt men det känns ändå bra att vi har varit här och gjort det arbete vi åkte hit för.

Det viktigaste av allt, flickorna mår bra och de får gå i en fin skola. De har ett tryggt hem  och pengarna vi skickar ner används på ett sätt som bara är för flickornas bästa.

Läs hela inlägget »
Etiketter: resedagbok

Hej från Kenya,

Tiden går fort när man har roligt, sägs det. Jag tror den går ändå fortare om man lägger till spännande och upplevelser. I alla fall har våra nio dagar i Garissa hittills bara försvunnit iväg.

Dagarna i Kenya börjar gå mot sitt slut, i morgon lördag tar vi kanske en ledig dag och på söndag börjar hemresan.

Läs hela inlägget »
Etiketter: resedagbok

Hej alla läsare,

Även idag blev en dag med nya upplevelser!

Tänk att bara kanske 400 meter från hotellet ligger byn Ziwani med kanske 500 invånare.

Hotellet vi bor på är inget direkt lyxhotell, men där finns det mesta. Bra nyrenoverade rum med kylskåp, AC, dusch och till och med en TV.

När man svänger av huvudgatan in till vårt hotell fortsätter den fina stenbelagda gatan ner mot floden, det var egentligen den ville kolla eftersom där finns både krokodiler, marabostorkar och en del andra djur. Men när vi berättade för vakterna vid hotellet om att vi ville gå dit sa dom stopp.

Läs hela inlägget »
Etiketter: resedagbok

Hej vänner,

Nu dag nya äventyr.

Som vanlig blev vi hämtade vid nio-tiden en en som vanligt glad chaufför. Vi tog oss Abdullahis kontor för lite snack om Garissa och livet för flickorna när dom flyttar ut från flickhemmet.

Jag föreslog att vi skulle ta något av en sightseeing i Garissa, mycket måste ju ha hänt när byn vuxit till stad med nästan en halv miljon invånare. Abdullahi tyckte det var en bra idé.

Läs hela inlägget »
Etiketter: resedagbok

Arkiv