Nyheter

Det mest ofattbara händer i Kenya eller, som marknadschefen Alfred Mwalili från Freedom Airline sa, ”you are in Afrika.”

Läs hela inlägget »
Etiketter: nyheter resedagbok

Hej kära Garissa-vänner!

Då är vi äntligen tillbaka i Kenya efter över tre år och på väg till våra flickor i Garissa.

Vi, det är jag Bosse och Martti Valkonen, som landade i Nairobi i går kväll efter en 15 timmars lång resdag till Kenya via Frankfurt. För Marttis del är det 73:de gången till Afrika med olika hjälpverksamheter och till Garissa har han åkt sedan 1992!

Läs hela inlägget »
Etiketter: resedagbok nyheter


Kära Garissavänner


Ett varmt tack till alla Er, som med bidrag till Monica och Carl-Axel Ekmans Instamlingsstiftelse gör det möjligt för oss att fortsätta med hjälpverksamheten till våra flickor i Garissa.

Forfarande har vi de medel, som behövs för att driva Dr Ekmans Girls Home och vår skola i Garissa, men på grund av pandemin har dock vår ekonomiska situation försämrats och vi behöver all hjälp vi kan få. De medel som vi får in ger våra föräldralösa flickor ett tryggt boende och husrum, mat och kläder, samt den utbildning de så väl behöver.

En del av bidragen vi får går också till SIMAHO, mödra- och barnavårdscentralen i Garissa, som bland annat hjälper oss att bekämpa den vidriga könsstympningen som flickor i Afrika utsätts för. Vårt arbete tillsammans med SIMAHO har gjort att könsstympningen av små flickor har gått ner från 95% till ca 25% i Garissaregionen.

Många av flickorna har börjat brevväxla med elever från Fistadsskolan utanför Borås, som för övrigt även i år lyckades samla in över 50 000 kr till vårt arbete i Garissa, via ett dagsverk av eleverna.

Vi har i höst skrivit ett avtal med Inner Wheel om att de kommer att stödja vår verksamhet med ekonomiskt stöd i minst tre år till, det känns utomordentligt bra.

Ingen från stiftelsen har varit i Garissa sedan 2019 men vi hoppas kunna göra ett besök i början av 2022 för att på plats kunna säkerställa att allt är bra. Positivt är att ingen av våra flickor har drabbats av Corona, som för övrigt har en relativt låg spridning i Kenya.

Är det någon förening eller organisation, som vill att vi kommer och berättar mer om vår verksamhet i Garissa, är du varmt välkomen att höra av dig till undertecknad.

Allt gott och bästa hälsningar,
Bosse

Bo Lindell, ordförande
Monica och Carl-Axel Ekmans Insamlingsstiftelse
lindell.bosse@gmail.com 
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: nyhetsbrev 2021

Hej kära Garissa-vänner,

Pandemin har satt många käppar i hjulet, bland annat har vi inte kunnat besöka våra flickor i Garissa på över ett och ett halvt år, jag har dock kontakt med Garissa minst var 14:de dag för att få information om hur flickorna mår och om situationen på skolan och hemmet. Det senaste är att flickorna mår bra och skolan är öppen som vanligt trots Covid 19. Ingen på flickhemmet har drabbats, men pandemin finns i Garissa-regionen, så flickorna hålls mer eller mindre isolerade på hemmet. Kenya har inte kommit så långt i sitt vaccinationsprogram, endast 1,5% har fått första dosen och bara 3,6% är fullvaccinerade mot Sveriges över 70%.

Läs hela inlägget »

Quick update on the girls home

2020 is a year of immense challenges due to the health pandemic caused by the corona virus (COVID-19), this is a global challenge and Kenya was not left out. To date Kenya has reported 85,130 infection with 1,484 death and 56,464 recoveries, Kenya is the 6th country in Africa with the highest positive cases.

Läs hela inlägget »
-

Arkiv