Nyheter

Hej kära Garissa-vänner,

Pandemin har satt många käppar i hjulet, bland annat har vi inte kunnat besöka våra flickor i Garissa på över ett och ett halvt år, jag har dock kontakt med Garissa minst var 14:de dag för att få information om hur flickorna mår och om situationen på skolan och hemmet. Det senaste är att flickorna mår bra och skolan är öppen som vanligt trots Covid 19. Ingen på flickhemmet har drabbats, men pandemin finns i Garissa-regionen, så flickorna hålls mer eller mindre isolerade på hemmet. Kenya har inte kommit så långt i sitt vaccinationsprogram, endast 1,5% har fått första dosen och bara 3,6% är fullvaccinerade mot Sveriges över 70%.

Läs hela inlägget »

Quick update on the girls home

2020 is a year of immense challenges due to the health pandemic caused by the corona virus (COVID-19), this is a global challenge and Kenya was not left out. To date Kenya has reported 85,130 infection with 1,484 death and 56,464 recoveries, Kenya is the 6th country in Africa with the highest positive cases.

Läs hela inlägget »

Vill du träna på din engelska och veta hur flickorna egentligen har det, då är du välkommen att höra av dig till Garissas ordförande Bo Lindell.
e-post: lindell.bosse@gmail.com

Skicka en beskrivning av dig själv och hur gammal du är.
Brevväxlingen sker på traditionellt sätt, dvs med hjälp av papper och penna!

Läs hela inlägget »

För att läsa hela tidningen klicka här.
www.innerwheel.se

Läs hela inlägget »

 I Afrika finns mänsklighetens vagga. Här rinner fortfarande floder fram i områden där man jagar på samma sätt som för tusen år sedan. Här slutade en gång den gamla kinesiska Sidenvägen. Här finns rester av storslagna gamla kungariken, av handel och rik kultur. Av medeltida universitet och bibliotek. Men här ryms också en historia av slaveri, kolonialism, frihetskrig och ett besinningslöst våld som trotsar den mänskliga förmågan att hantera.  En historia av strukturell rasism och förtryck. En biotop för neokoloniala intressen

Läs hela inlägget »
-