Nyheter

Kära Garissavän,

Hoppas Du har haft en skön och fin sommar för nu är hösten här med full styrka, regn, blåst och kortare dagar, men ibland även med hög fin luft, härliga färger i naturen och mysiga kvällar med tända ljus.

Det är inte bara enligt almanackan vi går mot mörkare tider, även världsläget med krig i vårt närområde, energikris, inflation och ökade kostnader lägger en mörk skugga över vår tillvaro.
Läs hela inlägget »
Etiketter: nyheter

Trots det fasansfulla krig som pågår i Ukraina jobbar stiftelsen vidare med att försöka få in de bidrag som behövs för att kunna fortsätta arbetet i Garissa.

Den senaste helgen har det arbetet genererat fina bidrag till våra flickor och verksamheten. Jag var i Örebro och på Lanna Lodge Golfresort i lördags och berättade om Garissa på ett av Inner Wheels distriktsmöten, mycket trevligt. Dom lovade att sätta in en summa på vårt konto från bland annat ett lotteri. 

Läs hela inlägget »

Nu har vi lämnat Garissa för den här gången. Det kändes tryggt att åka iväg efter att Utrikesdepartementet utfärdat en terrorvarning för Kenya, särskilt de norra delarna där vi befunnit oss.

Väldigt tråkigt dock att lämna våra vänner och flickor med vetskapen om att Al Shabaab kanske planerar attentat i området.

Läs hela inlägget »
Etiketter: resedagbok

Våra flickor har det bra, tryggt boende, fina utbildningsmöjligheter, duktiga vuxna och kloka människor att vända sig till om det blir problem och Linjoni, som alltid kommer till hemmet om någon blir sjuk. Det är sällan eller kanske aldrig du hör en höjd röst eller ser några som bråkar. Ödmjukhet i dess finaste bemärkelse, man tar hand om varandra.

Flickorna tillhör definitivt de som har det bäst i Garissa, tack vare er, våra fina givare, privat personer, organisationer, föreningar, företag och våra sponsorer, kan vi jobba vidare med Monica och Carl-Axels engagemang för föräldralösa flickor i Garissa. Vill du finnas med på vår hemsida, som sponsor är det bara att höra av sig.

Läs hela inlägget »
Etiketter: resedagbok

Vår kontaktperson på sjukhuset är Linjoni Linjoni, jo han heter så, Linjoni i förnamn och Linjoni i efternamn, very practically, som han säger.

Erfarenhet har han gott om, Linjoni är chef för kirurgavdelningen på sjukhuset. Han har jobbat tillsammans med både Carl-Axel Ekman och Göran Claes och bistått dem vid operationer när dom var här i Garissa. Dessutom fick han, med hjälp av Carl-Axel och Göran, komma till Sverige och arbeta på SÄS i Borås, vilket han är väldigt stolt över.

Läs hela inlägget »
Etiketter: resedagbok

Arkiv