Resedagbok 2023-02-26

Hej då Kenya,

Det blev lite struligt med resan från Garissa, flyget mellan Garissa och Nairobi blev nämligen inställt i morse. Så det blev en del förändringar i våra resplaner. Nu blev det bil till Nairobi istället, på vägen dom varnat för att man inte skall köra utan eskort.
Nu har det tydligen lugnat ner sig utmed vägen så man får köra ensam men vara uppmärksam. Det gick bra och nu är vi på flygplatsen i Nairobi och väntar på att få gå ombord på flyget till Frankfurt som avgår 23.30 Kenyansk tid. 
Jag har glömt att nämna vilka som sponsrade innebandyklubbor och bollar till tjejerna, det var Marttis vänner från Suomalainen Makarakauppa (hoppas det blev rättstavat).
På tal om Martti, kanske inte alla känner till honom. Han heter Valkonen i efternamn och har som namnet avslöjar finskt påbrå. Martti sitter med i stiftelsens styrelse och var tidigare divisionschef på SÄS, lasarettet i Borås, med tusentals medarbetare.
Martti går i skolan
Martti går i skolan
Martti och hans gode vän Lionyonyi
Martti och hans gode vän Lionyonyi
Martti har under ett stort antal år arbetat med olika välgörenhetsprojekt i stora delar av världen. I Baltikum och Ryssland, för att bygga upp och förbättra sjukvården på 1990-talet till nuvarande projekt i bl.a. Ecuador i Sydamerika och Etiopien, Burkina Faso och Kenya i Afrika. Han har besökt också besökt Garissa elva gånger sedan 2009. Det känns tryggt att ha en sån gubbe med sig när man är ute på sådana här uppdrag.

Det var allt från Garissa och Kenya för den här gången, hoppas ni känt er, om än lite, delaktiga i vår resa till våra härliga tjejer i Garissa.

Tack för mig, Martti hälsar!

Ha det gott och va’ rädda om er!
Bosse 
Etiketter: resedagbok

Nyhetsarkiv