Resedagbok 2023-02-19

Hej go' vänner,

Måste börja med att berätta vad som hände när vi var på väg tillbaka på rummen, efter att ha ätit hotellrestaurangens goda soppa till kvällsmat igen.

plötsligt dyker det upp en man som undrar var vi kommer ifrån. Vi har hittills inte sagt Sverige utan mest Finland, eftersom Sverige är lite impopulärt för tillfället, i en del muslimska kretsar. Han verkade dock förstå att vi pratade svenska och frågade vad vi jobbade med. När vi sa Doktor Ekmans Girls Home, visade det sig att han kände Carl-Axel och visste mycket väl vad som hänt på sjukhuset, flickhemmet, flickskolan och han kände dessutom till Monica och Carl-Axels fina gärningar i Garissa.

Vänta lite så ska jag hämta mitt visitkort, sa han och försvann. Han var rätt snabbt tillbaka och döm om vår förvåning när det visade sig att han sitter i Kenyas parlament, Abdikadir Hussein Mohammed​​​​​, från utrikesdepartementet. Dom var här på kongress och det sista han sa, if you have any problems, just call me! Tryggt! Visst händer det märkliga saker ibland?!

Vad har vi gjort mer idag då? Jo vi har varit på SIMAHO, mödra- och barnavårdscentralen för dom allra fattigaste, där är all vård gratis. Stiftelsen har stöttat SIMAHO under många år med både pengar och sjukvårdsmaterial. Vi satt ner och pratade med Zahra, chefen och Romana sjuksköterskan och fick bland annat ta del av deras välgjorda årsredovisning för 2022. Dom hade fått en del problem med vatten och avlopp eftersom brunnar och annat var för gammalt och hade rasat ihop, vi får se hur dom löser det.

Vi hälsade också på i syskolan som Carl-Axel var med och grundade. Dom hade nyss examinerat ett antal tjejer till sömmerskor och hade nu en ny grupp på drygt 30 blivande sömmerskor, som blir klara i augusti.

Naturligtvis har vi tittat till våra flickor idag också, dom var upptagna med tvätt, innebandy ute och fotboll. I morgon ska vi tillbringa dagen på skolan, det är alltid lika spännande.

Det blir lite upp och ner idag, jag avslutar med morgonen eftersom jag började med kvällen. På väg till frukost stötte jag på en apa, som hängde med mig in genom receptionen innan han/hon satte sig till rätta på muren utanför. Man ska tydligen vara försiktig med dom här aporna, de kan visst bitas och klösas rejält om man inte passar sig.

Det gick tydligen väldigt bra för Sverige i skidskytte VM idag, vi får väl fira med bubbelvatten eftersom dom inte serverar någon alkohol på hotellet.

Ha det bra så hörs vi igen i morgon.

Med vänliga hälsningar,
Bosse

Etiketter: resedagbok

Nyhetsarkiv