Resedagbok 2023-02-16

Hej alla Garissa-vänner,

I morse klockan 04.15 den 16 februari stod taxin utanför mitt hus, för att ta mig till Landvetter flygplats, för vidare färd till Garissa via Frankfurt och Nairobi.

På flygplatsen strålade jag samman med en något stressad Martti, han hade glömt sin telefon. Nu löste han det genom att väcka sin fru med min telefon och hon skickade hans telefon med taxi till Landvetter. Den kom fram i god tid innan flygavgången till Frankfurt.

Väl i Frankfurt hann vi med en välbehövlig snabbfrukost innan det var dags att borda LHO590 till Nairobi

Efter åtta och en halv timme i luften landade vi Nairobi kvart i tio, Kenyansk tid, dom är två timmar före Sverige. Nu har vi hunnit checka in på hotellet i Nairobi för en övernattning, innan vi imorgon vid 14.00 flyger vidare till Garissa. Det går bara ett flyg om dagen mellan Nairobi och Garissa.

Den resan är alltid lite spännande, ett ganska litet, halvmodernt flygplan, som efter en i regel lite vinglig färd landar i Garissa. 

Garissas flygplats är ingen flygplats i vanlig mening, det är mer öken. Bland annat kollar man bagaget genom att lägga ut en duk på marken, några byggnader finns inte, bara en tältduk som skyddar mot solen.

Vi ser fram emot att träffa flickorna och hoppas hinna med det i morgon. Martti har fått med sig ett antal innebandyklubbor och bollar, så vi skall introducera innebandy i Kenya, kul!

I Nairobi är det bara drygt 20 grader ikväll, i morgon i Garissa förväntar vi oss upp emot 40 grader. Konstigt, men man vänjer sig faktiskt vid värmen, hyfsat bra efter ett par dagar.
Tack och lov har hotellet vi bor på AC, för det är aldrig under 25 grader på nätterna och aldrig under 35 på dagarna i Garissa.

Senast jag var här ställde jag in min AC på 22 grader, men det tyckte städaren var alldeles för kallt, så han höjde hela tiden till 24.

Allt för idag, vi hörs igen imorgon.

Ha det gott!
Bosse 

Etiketter: resedagbok

Nyhetsarkiv