Hej kära Garissavänner,

Hoppas ni fått en fin start på 2023.

Den 16 februari åker jag och Martti Valkonen till Garissa vi ska träffa rektorn, lärare och chefen på flickhemmet för att se om skolan och flickhemmet fungerar som de ska och om det är något särskilt de behöver. 

Vi kommer också att gå igenom bokföringen för att se till att pengarna vi skickar ner används på rätt sätt och till nytta för våra flickors trygghet och utbildning.
Naturligtvis kommer vi också att ägna tid åt att prata med flickorna, om allt är bra, om dom får det dom behöver och om dom blir väl omhändertagna?

Vi skall också, som vanligt, göra besök på mödravårdscentralen SIMAHO och sjukhuset. Mödravårdscentralen, som vi stödjer ekonomiskt, är viktig i vårt arbete mot könsstympning, där har de koll på hur det går med vårt arbete mot den förfärliga könsstympningen. Besöket på sjukhuset är mest för att kontrollera att allt fungerar, typ dialysapparater och annan teknisk utrustning, Martti är expert på sådant.

Vi hoppas naturligtvis också få tid för lite fotboll och volleyboll med flickorna, det älskar dom. Jag kommer också att prata med dem om ”Sveriges bästa skola”, Fristadsskolan utanför Borås, som varje år samlar in upp emot 70 000:- kronor, genom olika aktiviteter, till flickorna i Garissa. Eleverna på Fristadskolan brevväxlar dessutom med våra flickor på flickhemmet, spännande!

Jag har under vintern varit ute och hållit föredrag på ett antal platser runt om i Sverige, bland annat i Enköping och Stockholm. Senare nu i vinter och till våren är jag inbokad till Uddevalla, Borås, Göteborg, Alingsås/Lerum, Linköping, Jönköping, Vetlanda och Falun, men det finns plats för fler. Hör av er om ni vill veta mer om Carl-Axel Ekmans Girls Home i Garissa och om vad vi gör för att ge hundratals flickor trygghet, utbildning och stöd mot den vidriga könsstympningen, jag kommer gärna och berättar.

Vill Du ”hänga med till Garissa”? Då kan Du gå in på www.garissa.se där kommer jag att skriva dagbok om vår resa, om vad vi gör, om allt är bra och om vad som hänt sedan sist och vad som händer.

Fick förresten alldeles nyss veta att det går en koleraepidemi i Kenya, så nu gäller det att fixa vaccin, annars är allt inplanerat och klart inför resan.

Allt gott och bästa hälsningar,
Bosse

Bo Lindell, ordförande
Monica och Carl-Axel Ekmans insamlingsstiftelse
lindell.bosse@gmail.com
070-652 47 75

Etiketter: nyhetsbrev

Nyhetsarkiv