Nyhetsbrev - September 2022

Kära Garissavän,

Hoppas Du har haft en skön och fin sommar för nu är hösten här med full styrka, regn, blåst och kortare dagar, men ibland även med hög fin luft, härliga färger i naturen och mysiga kvällar med tända ljus.

Det är inte bara enligt almanackan vi går mot mörkare tider, även världsläget med krig i vårt närområde, energikris, inflation och ökade kostnader lägger en mörk skugga över vår tillvaro.

Vi inom Monica och Carl-Axel Ekmans insamlingsstiftelse jobbar dock oförtrutet vidare för att hjälpa våra flickor i Garissa till ett drägligare liv och för att stoppa den grymma könsstympningen.

Tyvärr är det så att de medel vi får har sjunkit i takt med den oro som skapas av allt som händer i omvärlden, och som vi har små eller inga möjligheter att påverka. Fortfarande har vi tillräckligt med kapital för att driva flickhemmet, skolan och stödet till SIMAHO vidare, men vi behöver allt stöd vi kan få för att kunna förvalta och utveckla Monica och Carl- Axels insatser i Garissa.
 

Carl-Axel, som skulle ha fyllt 100 år den 25 augusti i år, hade två saker han brann för efter sin pensionering, IF Elfsborg (fotbollslaget) och flickorna i Garissa. I en intervju inför sin 95-årsdag sa Carl-Axel: "Jag har haft ett rikt liv, tänk att ha varit så ensam en gång i tiden, som jag var som barn och så fick jag ett helt fotbollslag, över 120 flickor i Afrika, fem barn, 14 barnbarn och tolv barnbarnsbarn. Du kan tänka dig att jag är lycklig!"
Carl- Axel blev också utnämnd till Svensk Hjälte 2008 och Boråsambassadör 2010.
 

Några som med strålande insatser hjälper oss med insamlade medel är Inner Wheel. Jag har varit och berättat om vår verksamhet hos ett antal Inner Wheel klubbar och fler är på gång. Jag har varit i Gävle och Hässleholm, men bland annat Strömstad, Göteborg, Uddevalla, Stockholm och Falun finns inplanerade i almanackan.
Vill ni att vi ska komma till er och hålla föredrag om våra flickor är det bara att höra av sig till undertecknad.

Flickorna i Garissa mår bra, ingen på skolan eller hemmet har drabbats av Corona och även rapporterna från SIMAHO och sjukhuset är liktydiga. Allt är för närvarande lugnt, vilket vi är glada för. Förhoppningsvis kan vi göra en ny resa till Garissa tidigt i vår för att, som vanligt, bland annat säkerställa att våra medel och insatser används på rätt sätt.

Ett tips, gå gärna in på flickfrid.com en av våra samarbetspartners, där finns en hel del om Garissa och dessutom några härliga bilder. 

Stöd oss gärna via Swish, bank- eller postgiro, tack!

Allt gott och bästa hälsningar,
Bosse

Bo Lindell, ordförande 
Monica och Carl-Axel Ekmans insamlingsstiftelse
lindell.bosse@gmail.com
+46 70 652 47 75
 

Etiketter: nyheter

Nyhetsarkiv