I krigets skugga

Trots det fasansfulla krig som pågår i Ukraina jobbar stiftelsen vidare med att försöka få in de bidrag som behövs för att kunna fortsätta arbetet i Garissa.

Den senaste helgen har det arbetet genererat fina bidrag till våra flickor och verksamheten. Jag var i Örebro och på Lanna Lodge Golfresort i lördags och berättade om Garissa på ett av Inner Wheels distriktsmöten, mycket trevligt. Dom lovade att sätta in en summa på vårt konto från bland annat ett lotteri. 

Borås och Karlstad har arrangerat företagsturneringar i paddel där Garissa-stiftelsen har fått vara partner och ta del av intäkterna. Anton Andreasson, fotbollsspelare i Örgryte IS, tidigare IF Elfsborg där han lärde känna Carl-Axel Ekman, har varit kontaktperson och han har gjort en fantastisk insats för vårt arbete i Garissa. Anton fick sin gode vän David Johannesson, även han fotbollsspelare, men i Karlstad BK, att arrangera paddel tuneringen i Karlstad i samma syfte som i Borås för att öka de medel, som går till stiftelsens verksamhet.

Söndagen den 7 februari träffade jag Anton och David. De hade hört av sig och sagt att de vill överlämna en check till stiftelsen med de pengar de fått in på paddelturneringarna. Vi träffades vid Valhalla IP i Göteborg, David skulle spela en fotbollsmatch där, jag hade kanske räknat med ett antal tusen kronor men döm om min förvåning och oerhörda glädje när jag såg checken 65.350:- kronor! WOW! Vilka hjältar!

Vi har även under veckan fått in många bidrag till minne av Åke Sällfors bortgång. Åke var god vän med Carl-Axel och Monica Ekman och har under många år stöttat Dr Ekmans Girls Home i Garissa.

Det senaste från Kenya är att allt är bra, trots hoten från terrorgruppen Al Shaabab i Somalia tio-tolv mil norr om Garissa och fortfarande har ingen på flickhemmet eller i skolan drabbats av Covid 19.

Allt gott och vänliga hälsningar,

Bosse
Bo Lindell, ordförande
Monica och Carl-Axel Ekmans insamlingsstiftelse
Swish: 900 17 77
Bankgiro: 900-1777
Plusgiro: 90 01 77-7

Nyhetsarkiv