Hej kära Garissavänner!

Idag har det varit en aktiv dag trots den nästan 40 gradiga värmen, men jag börjar med det sista och bästa vi gjorde innan vi kunde åka tillbaka till hotellet. Dagens rapport är tyvärr lite sen, för det är bara i hotellets receptionen vi kan vara uppkopplade.

Flickorna bjöd nämligen på middag på Dr. Ekmans Girls home ikväll. Vi var bjudna klockan sex, vilket innebär att det redan då är lite mörkt eftersom solen går ner runt sex och att det inte finns någon utomhus belysning på flickhemmet eller egentligen i hela området. Solen går förresten upp vid sex på morgonen också, året runt i Garissa, eftersom det ligger nära ekvatorn. 

När vi kom till flickhemmet höll flickorna på att laga kvällens mat, kryddad ris med grönsaker och kokt getkött, plus en stark sås och med bananer till efterrätt. Vi åt i flickhemmets stora matsal där de varje dag äter frukost, lunch och middag. Matsalen har inga bord utan man sitter på golvet, med mattor naturligtvis och äter. Vi fick sitta vid ett extra inställt bord eftersom vi var gäster.

Innan vi fick gå in i matsalen kom en av flickorna med en typ av stor kaffekanna, ”you have to wash your hands Bosse,” sa hon och hällde varmt vatten över mina händer. OK tänkte jag, då gör jag väl det, trots att jag kom nyduschad och fin från hotellet, tyckte jag. Väl inne i matsalen förstod jag varför, man äter ju med fingrarna!

Det gick bra och maten smakade förträffligt, dessutom är min mage är fortfarande helt OK. Det har varit en jättefin kväll och som jag berättat tidigare blir jag mer och mer accepterad av flickorna, idag ropade t.o.m. en dem på Bosse, hon ville ta en bild på bara oss två. Det här med bilder i telefonen uppskattas mycket, ingen av flickorna har telefon trots att de äldsta är 18 år.   

Bland det dom gillar mest är ”låna” min telefon och kolla bilderna jag har där och nu har dom dessutom lärt sig och börjat ta egna bilder, med min telefon, men det får dom så gärna.

Oj då, jag skulle ju skriva om SIMAHO och sjukhuset idag, men det får vänta tills imorgon. Då blir det både positiv och tyvärr lite negativ information.

Ha det gott och va’ rädda om er!
Bosse 

Skickat från min iPhone

Etiketter: resedagbok

Arkiv