Garissa, söndagen den 23/1 2022

Ju mer tid jag får i Afrika och Kenya ju mer fascinerad blir jag av människorna och hur man tar sig an dagen. Ingen stress, tid till lite snack, alltid med glimten i ögat och stora, goa leenden. För mig ett nytt favoritland i världen.

Skillnaden mellan Nairobi och Garissa som jag skrev om senast är ju också klimatet p.g.a. höjdskillnaden. Nairobi ligger på 1795 meter över havet medan Garissa ligger på låglandet, därför kan det skilja mellan 10-15 grader trots att det bara är 35 mil emellan.

Våra flickor mår bra, alla är nöjda och glada och tycker det är toppenkul och spännande när vi kommer. Jag har med ett par nummer av InnerWheels senaste tidning där en av våra flickor är med på omslaget, det blev jubel och nästan lite bråk om att kolla tidningen. Vi finns även med på en halvsida inne i tidningen med ett par av tjejerna, som var jättestolta för bilden, tack till InnerWheel Nytt!

 Flickorna är väldigt blyga i början men nu börjar de ställa frågor om det mesta. Varför vi kommer och vad vi jobbar med, hur många barn vi har, hur vi bor och om vi kan prata swahili.

Idag blev det fotografering med några av flickorna i Elfsborgströjor, som jag också hade med mig. Ni vet väl att flickorna har två favoritlag i världen IF Elfsborg och Liverpool!


Fotboll är väldigt viktigt för flickorna, bollarna jag hade med mig från Elfsborg började de spela med direkt. 

I morgon blir det en skoldag, de har matte och engelska på schemat, får se om jag hänger med!

Ha det gott, vi hörs i morgon.
Bosse

Etiketter: resedagbok

Arkiv