Andra dagen i Kenya

Det mest ofattbara händer i Kenya eller, som marknadschefen Alfred Mwalili från Freedom Airline sa, ”you are in Afrika.”

Det som hänt idag var att när vi kom till flygplatsen, Wilson AirPort, två timmar före avgång hade vårt flyg till Garissa redan lämnat Nairobi en timme innan eller fyra timmar före avgångstiden vi hade. Vi blev förstås oerhört upprörda och undrade varför dom inte hört av sig, via mejl, sms eller telefon, dom hade ingen bra förklaring på det. Så det hela slutade med att vi får stanna i Nairobi på ett mindre hotell i anslutning till flygplatsen i ytterligare någon natt, som flygbolaget betalar.

Vi frågade på hotellet om det fanns möjlighet att ta sig till Garissa med bil, men även det var svårt eftersom de föreslog att vi borde ha eller måste ha eskort av militären för att åka vägen mellan Nairobi och Garissa. Det var då vi tog beslutet att vara kvar i Nairobi.

Vi kommer ändå att ha gott om tid för göra det vi tänk oss i Garissa. Vi ska naturligtvis lägga mycket tid på flickorna på flickhemmet och skolan, vi skall också besöka SIMAHO, barn- och mödravårdscentralen samt ett besök på lasarettet där Carl-Axel och Göran var aktiva läkare.

Det är ofattbart hur glada och trevliga alla Kenyaner är, alltid ett leende och en go’ kommentar. Dessutom är det påtagligt vilken skillnad det är mellan Nairobi och Garissa. Även i Nairobi finns det i vissa delar stora kåkstäder och fallfärdiga hus, men också stadsdelar som ser ut som i andra storstäder i världen. Nairobi har för övrigt officiellt 5 miljoner invånare, men man tror det kan vara upp emot 10 miljoner. Garissa består ju till största delen av kåkstäder, med endast ett fåtal vad vi kallar hus och en helt obefintlig planlösning.

Jag måste också göra en rättelser Martti har varit i Afrika 83 gånger inte 73 som jag skrev tidigare.

Ha det bra och va’ rädda om er, vi hörs!

Med vänliga hälsningar,
Bosse
 

Etiketter: resedagbok

Arkiv