Första besöket i Kenya på över tre år

Hej kära Garissa-vänner!

Då är vi äntligen tillbaka i Kenya efter över tre år och på väg till våra flickor i Garissa.

Vi, det är jag Bosse och Martti Valkonen, som landade i Nairobi i går kväll efter en 15 timmars lång resdag till Kenya via Frankfurt. För Marttis del är det 73:de gången till Afrika med olika hjälpverksamheter och till Garissa har han åkt sedan 1992!

Nu har vi övernattat i Nairobi för att under dagen, med flyg ta oss vidare till Garissa. Vi föredrar att flyga med ett lokalt litet flygbolag, istället för bil, trots att det bara är 35 mil mellan Nairobi och Garissa.  

Med bil tar de 35 milen sex-åtta timmar och dessutom är det lite osäkert, med flyg går det på 45 minuter och kostar bara 750:- kronor tur och retur.

När vi kommer fram till Garissa i eftermiddag skall vi bland annat hålla en minnesstund för fine Göran Claes som begravs i Halmstad idag. Göran var tidigare ordförande för stiftelsen och har verkat som läkare i Garissa vid ett flertal tillfällen. Vi saknar dig Göran!

Jag hör av mig igen, med mer information om förhållandet på flickhemmet och skolan i Corona-tider, när vi kommit på plats och fått prata med flickorna och personalen.

Lite mulet och drygt 20 grader nu på morgonen  i Nairobi. Prognosen för Garissa är upp emot 38 grader under dagen, men man vänjer sig rätt snabbt, så det skall säkert gå bra, men någon fotboll med flickorna blir det inte idag.

Allt gott och bästa hälsningar,
Bosse

Etiketter: resedagbok

Arkiv