Presentation av Mats Egfors, ny styrelseledamot

Jag har fått glädjen och förtroendet att få vara ny ledamot i stiftelsen Garissas styrelse och på det sättet få stödja det angelägna arbete som är stiftelsens uppgift. Den afrikanska kontinenten är inte ny för mig. Jag föddes i dåvarande Kongo Kinshasa där mina föräldrar var missionsarbetare, gick också några år vid den svenska internatskolan i Pointe-Noire. Jag har sedan dess flera gånger återvänt till kontinenten, inte bara till de båda Kongoländerna utan bl.a. också till Etiopien där jag varit med om att starta upp ett gatubarnprojekt. Jag har under ett par decennier varit kyrkoherde i ett socialt utsatt område i Malmö, varit verksam som lärare vid Göteborgs Universitet och under en period bedrivit forskning vid Universiteten i Göteborg och Åbo.

Etiketter: nyheter

Arkiv