Uppdatering från ordförande Bo Lindell

Hej kära vänner och givare till flickorna i Garissa!

Nu är det ett tag sedan ni hörde något om Monica och Carl-Axels flickor i Garissa. Vi i styrelsen jobbar på för att försöka få in de pengar som krävs för att få våra projekt att klara de ökade kostnaderna.

Martti Valkonen, vår styrelseledamot, har tillsammans med Urban Tapper från SÄS i Borås varit nere och hälsat på flickorna i samband med det underhållsarbete de gör på sjukhuset i Garissa varje år.

Flickorna mår bra och har det fortfarande tryggt och säkert på vårt flickhem, Abdullahi chefen på flickhemmet, var dock lite bekymrad över de kostnader de har och gör sitt allra bästa för att få pengarna att räcka till.

Själv har jag under hösten/vintern besökt ett antal föreningar, organisationer och företag för att få in pengar till driften av flickhemmet, skolan, syskolan och SIMAHO (mödravårscentralen) som vi stödjer sedan över 40 år.


Fristadskolan "Sveriges bästa skola"

För en vecka sedan besökte jag Rotary i Kinna och nästa vecka skall jag till Trollhättan. Jag har också varit på ”Sveriges bästa skola”, Fristadskolan i Fristad som varje år via ett halvt dagsverk, med stöd av skolan, samlar in runt 60.000:- kronor, fantastiskt! I år var det 125 sjundeklassare som andäktigt lyssnade på föredraget om flickorna och den gräsliga könsstympningen, som fortfarande pågår trots att det enligt lag är förbjudet.
Inte nog med att Fristadskolan hjälper till via ett dagsverk, till våren skall de dessutom arrangera en loppis på skolan till förmån för flickorna i Garissa, strålande!


Kanske finns det någon skola någon annanstans som också vill hjälpa till, då är det bara att höra av sig till mig, så kommer jag och berättar om våra projekt.
Jag hade också planerat att åka till Kenya/Garissa nu i mars men har på rekommendationer av läkare avråtts från att åka med tanke på Corona-smittan, få se om det blir någon resa lite längre fram i år.

Snälla, glöm inte bort Monica och Car-Axels flickor, varenda krona hjälper till i vårt arbete.

Med vänlig hälsning
Bosse

Bo Lindell, ordförande
Monica och Carl-Axel Ekmans Insamlingsstiftelse
070-652 47 75
lindell.bosse@gmail.com

Etiketter: nyheter

Arkiv