Föredrag om Garissa

Ing-Marie Ottosson överlämnade Rotary-rosen och en flaska vin efter föredraget i Vänersborg.
Ing-Marie Ottosson överlämnade Rotary-rosen och en flaska vin efter föredraget i Vänersborg.

En viktig del i vår verksamhet är att vara ute och hålla föredrag om Stiftelsen Garissas verksamhet. Om ni vill höra mer om vårt arbete så kommer vi gärna ut och berättar.
I år har vår ordförande Bo Lindell redan besökt ett antal olika organisationer, här följer en sammanfattning.

Under årets första tre månader har jag varit ute på lite olika platser i södra Sverige och berättat om Monica och Carl-Axels flickor i Garissa. Föredragen är mellan 30-45 minuter och det jag poängterar är bl.a. att stiftelsen arbetar mot den förfärliga könsstympningen och att våra flickor på flickhemmet har det förhållandevis bra.

Det brukar vara allt mellan 25 till 100 personer som kommer och lyssnar och det är mest Inner Wheel och Rotary  jag besöker, dom är ju trogna givare, men även Rebeckalogen i Borås fick besök i  januari.
 
Övriga besök jag gjort hittills i år är Karlstad, Bromma, Vänersborg, Örebro, Kinna och de fantastiska sjundeklassarna på Fristadskolan i Fristad, utanför Borås. Fristadsskolan samlar varje år, via dagsverk, in mellan 50-60-tusen kronor.

I min hemort Kinna har jag skall träffat Inner Wheel  för att berätta om Garissa och flickorna, det är alltid lika spännande och kul att få träffa våra generösa givare.
 
Om det finns någon förening, organisation, företag eller skola, som vill att vi skall komma och berätta om Garissa och Monica och Carl-Axels arbete, så är ni väldigt välkomna att höra av er, så får vi se om vi lyckas hitta en tid som passar oss båda.

Hälsningar,

Bo Lindell
Ordförande

Etiketter: nyheter inner wheel

Arkiv